کد خبر: ۸۹۱۶۹۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۲
نتانیاهو دستور برنامه‌ریزی برای تخلیه شهر رفح را صادر کرد

برنامه اسرائیل برای حمله به آخرین پناهگاه فلسطینیان نوار غزه | آمریکا: فاجعه خواهد بود

ساعاتی پس از آن که مقامات دولت بایدن و همچنین آژانس‌های امدادی نسبت به گسترش حملات زمینی اسرائیل به شهر رفح هشدار دادند، ارتش این اسرائیل اهدافی در این شهر جنوبی نوار غزه که بیش از ۱ میلیون آواره فلسطینی را از دیگر شهر‌ها در خود پناه داده، را بمباران کرد. در این حملات یک مهدکودک که به پناهگاه آوارگان فلسطینی تبدیل شده بمباران شد و دست‌کم ۲۲ نفر کشته شدند. 
برنامه اسرائیل برای حمله به آخرین پناهگاه فلسطینیان نوار غزه | آمریکا: فاجعه خواهد بود
آفتاب‌‌نیوز :

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز جمعه به ارتش دستور داد تا طرحی دوبخشی برای تخلیه غیرنظامیان فلسطینی از شهر پرازدحام رفح در جنوب باریکه غزه و همچنین شکست آخرین اعضای گروه فلسطینی حماس در آنجا طراحی کنند.

دستور نتانیاهو در حالی اعلام می‌شود که انتقاد‌ها و فشار‌ها بر اسرائیل به دلیل حمله زمینی به آخرین پناهگاه باقی‌مانده برای صد‌ها هزار فلسطینی آواره و ساکن در شهر رفح، افزایش یافته است.

بر این اساس، دفتر بنیامین نتانیاهو در بیانیه خود مدعی شد که در حال حاضر چهار گردان حماس در رفح هستند و تا زمانی که آن‌ها در آنجا باشند اسرائیل نمی‌تواند به هدف اعلامی خود برای از بین بردن کامل گروه حماس دست یابد. در این بیانیه آمده است که غیرنظامیان باید از منطقه جنگی تخلیه شوند.

بنابراین، نخست وزیر بنیامین نتانیاهو به ارتش اسرائیل و نهاد‌های امنیتی دستور داده است که طرح ترکیبی تخلیه جمعیت و انهدام این گردان‌ها را به کابینه ارائه کنند.

بایدن نسبت به «زیاده‌روی» اسرائیل هشدار داد

ساعاتی پس از آن که مقامات دولت بایدن و همچنین آژانس‌های امدادی نسبت به گسترش حملات زمینی اسرائیل به شهر رفح هشدار دادند، ارتش این اسرائیل اهدافی در این شهر جنوبی نوار غزه که بیش از ۱ میلیون آواره فلسطینی را از دیگر شهر‌ها در خود پناه داده، را بمباران کرد.

در این حملات هوایی دو ساختمانی مسکونی در رفح مورد هدف قرار گرفت و دو مکان دیگر نیز در مرکز غزه بمباران شد. به گزارش آسوشیتدپرس در این حملات یک مهدکودک که به پناهگاه آوارگان فلسطینی تبدیل شده بمباران شد و دست‌کم ۲۲ نفر کشته شدند. 

پیش از این جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی کم‌سابقه ضمن انتقاد از رفتار اسرائیل عملیات نظامی این کشور در نوار غزه را بیش از حد و «زیاده روی» خوانده بود. این شدیدترین انتقاد ایالات متحده نسبت به عملکرد متحد نزدیک خود از زمان آغاز جنگ در نوار غزه است. وزارت بهداشت غزه، روز جمعه اعلام کرد که تعداد کلی قربانیان فلسطینی اکنون به ۲۸ هزار نفر نزدیک شده که حدود دو سوم آن‌ها زن و کودک هستند. 

اعلام اسرائیل برای گسترش تهاجم زمینی به رفح واکنش‌ها در واشنگتن را نیز به همراه داشت. ودانت پاتل، سخنگوی وزارت امور خارجه، در این خصوص گفت: «ما هنوز هیچ مدرکی مبنی بر برنامه ریزی جدی برای چنین عملیاتی ندیده‌ایم. پیشبرد چنین تهاجمی در شرایط فعلی آن‌هم بدون برنامه ریزی و تدبیر در منطقه‌ای که پناهگاه یک میلیون نفر وجود دارد، فاجعه خواهد بود.»

همچنین جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که حمله زمینی اسرائیل به رفح «چیزی نیست که ما از آن حمایت کنیم»

این اظهارات حاکی از تشدید اصطکاک ایالات متحده با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است که در هفته‌های اخیر در سیر صعودی قرار داشته است. در همین حال آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در ادامه سفر‌های منطقه‌ای خود این هفته به اسرائیل رفته بود تا برای توافق آتش‌بس فشار بیاورد. 

همزمان مقامات آژانس امداد نیز نسبت به احتمال حمله به رفح هشدار دادند. کاترین راسل، رئیس آژانس کودکان سازمان ملل متحد یونیسف گفت: «نیاز داریم که آخرین بیمارستان‌ها، سرپناه‌ها، بازار‌ها و سیستم‌های آبی باقی‌مانده فعال بمانند. بدون آنها، گرسنگی و بیماری سر به فلک می‌کشد و جان کودکان بیشتری را می‌گیرد.» 

با توجه به اینکه جنگ اکنون در پنجمین ماه خود قرار دارد، نیرو‌های زمینی اسرائیل همچنان بر شهر خان یونس در شمال رفح متمرکز هستند، اما نتانیاهو بار‌ها گفته است که رفح مقصد بعدی خواهد بود و این باعث ایجاد وحشت در میان صد‌ها هزار آواره شده است.

برنامه جدید اسرائیل در حالی پی گرفته می‌شود که او ماه‌های قبل به فلسطینی‌ها هشدار داده بود به رفح بروند تا در امان بمانند. حالا، اما پس از با خاک یکسان کردن مناطق شمالی و مرکزی نوار غزه، سربازان اسرائیلی به جنوب آمده و به رفح هم حمله می‌کنند. 

سخنان نتانیاهو همچنین مصر را نگران کرده است. قاهره تاکید کرده هرگونه عملیات زمینی در رفح یا جابه‌جایی گسترده در آن سوی مرز، پیمان صلح ۴۰ ساله این کشور با اسرائیل را تضعیف خواهد کرد. مرز بین نوار غزه و مصر که از گذرگاه رفح می‌گذرد مسدود است و در عین حال تنها نقطه ورودی کمک‌های بشردوستانه به آوارگان فلسطینی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۱
10
9
داستان غزه در آینده باعث شرمساری بشر امروز می شود.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین